12 Nisan 2020 Pazar

NE ÇEKTİK BU BOT MOTORUNDAN..!

Hemen hepimizin teknesinde kıç tarafta takılı duran bir dıştan takma düşük güçlü motor vardır. Bunu bot için tutarız. Servis botunu denize indirdiğimizde, karaya çıkmak, bir iş yapmak, getirmek-götürmek yada koylarda küçük bir tur atmak için kullanırız. 
Ben hayatımda bunlar kadar bakım isteyen, üstelik gerektiğinde de çalışmayan bir cihaz görmedim. Her sene dünyanın parasını verip bakım yaptırırız, iki-üç defa ya kullanırız ya kullanmayız, ama gerektiğinde yine çalışmaz yine çalışmaz....
Bizim 3,5 hp Tohatsu da böyle. 9 yıl oldu alalı, 1 saat bile kullanmadık. Her yıl verdiğimiz bakım parası motorun değerini 2-3'e katladı.


Ayrıca motoru taktığımız plastik braket de neredeyse dağılmak üzere. Yenisi dünyanın parası, motoru satmaya karar verdik. Zaten yeni botumuz 2 metre, kürekle çok rahat idare ediyoruz. Bir de motor ile uğraşmak anlamsız. Motorun takılı olduğu yere halat makarası yaptırmaya karar verdik. kıçtan kara olacağımız marina-yat limanı dışındaki yerlerde daha çok işimize yarayacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder