13 Kasım 2012 Salı

PASARELLA HAZIR

Pasarella ihtiyacımızdan bahsetmiştik. Ancak fiyatları el yakıyor. Neredeyse 1500TL'den ucuz yok. Dolayısıyla iş başa düştü. Önce açılır-kapanır bir şey yapmayı denedim ama eklem yerine takacak yeterli sağlamlıkta menteşe yok. Ayrıca, Yapı Marketlerde ağırlıklı çam ve ladin tipi kereste var. Zaten tik kullanmak istemiyorum zira hafif, pratik bir şey olsun, çok masraflı olmasın, evde amatör alet-edevat ile kolayca yapabileyim. Zaten senede 3-4 defa ancak kullanılacak, kullanılmadığı zaman da evin bir odasında kapının arkasında saklayacağız. Malzeme tik kullanılan metal aksam da paslanmaz olmadığından dışarda kalırsa 3 ayda çöpe atarız. Kısacası bizim pasarella biraz "sosyetik" olacak. Zarar yok iş görsün yeter.
Malzemeler: Bauhaus'dan alınma 3x4x200 Ladin profil (4 adet), bunları birleştirmek için yine 3x4x100'lük profil. Ahşap yapıştırıcısı, 4 adet 25cm'lik çelik vida, 2 adet 20cm'lik çelik vida, 2 adet mobilya tekerleği, 2 adet mobilya ayağı (ikisi de silikon). Yeterli somun, pul, ahşap vidası vs. Matkap, dekupaj testere, şarjlı tornavida da yardımcılar. Önce alınan ahşap malzeme 2 kat verniklendi. Uygun yerlere delikler açıldı, ara destek parçaları ana taşıyıcılara yapıştırılıp yine delindi. Saplamalar, tekerlekler ve ayaklar takılınca aşağıdaki 2m'lik el yapımı pasarella ortaya çıktı.



Pontona gelecek tarafta silikon döner tekerlekler ve halat bağlı bir mapa var. Tekne tarafında, silikon şeffaf mobilya ayağı ve tekneye sürtebilecek köşelerinde yapıştırma kauçuk var. Yaklaşık 6-7 kg. Tek elle rahat taşınıyor. Eni 21cm, boyu 2m oldu.

Haftasonu tekneye götürüp test ettik. Hiç fena olmamış, ufak-tefek estetik hatalar var ama hemen hiç belli olmuyor ayrıca bize maliyeti 150TL bile olmadı. Yılda bir kaç kez kullanacağımız bir ekipman için gayet iyi. Teknede içerde koyacak yerimiz olmadığından ve bir süre ihtiyaç da olmayacağından tekrar alıp eve getirdik. Bir uzun yolculuğa kadar istirahat edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder